Over de begeleidingsconsulente
Greetje Hartman - van den Berg (geboren 1960 te Almkerk) werkte als leerkracht en directeur in het basisonderwijs. Zowel beroepsmatig als privé kreeg zij te maken met verlies van dierbaren. In 1998 kreeg zij echter de grootste klap, zij verloor haar 39-jarige man en bleef achter met 3 jonge kinderen. Vanuit dit verdriet, kwam zij terecht in een groep van lotgenoten om over het verlies te praten.

Van daaruit putte zij de kracht om zicht verder te verdiepen in het omgaan met rouw. Bij stichting 'Achter de regenboog' volgde zij de training 'Verliesverwerking' en 'Stervensbegeleiding bij kinderen en jongeren'. Aansluitend hierop doorliep zij de cursus 'Nabijblijven voor ervaren hulpverleners' bij de landelijke stichting rouwbegeleiding.

Zij biedt hulp aan clienten op scholen, in haar eigen praktijk of in een thuissituatie. Bij verlies van iemand op een school kan zij schoolbegeleiding geven. Daarnaast verzorgt ze regelmatig gastlessen bij beroepsgericht onderwijs, geeft lezingen en verzorgt workshops.

Zelf volgt ze regelmatig themadagen en workshops of leest boeken over dit thema om zichzelf te verrijken, waardoor zij haar clienten nog beter van dienst kan zijn. Tevens vormen de overlegsituaties met andere ervaren hulpverleners een waardevolle bijdrage tot professionele hulp.